ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Op bezoek bij T.S. Dekker in Boxtel

In voorbereiding voor de ITF Open Worlds die in September plaatsvindt, hebben veel Taekwon-do scholen in Nederland het aantal trainingen en wedstrijdtrainingen flink opgeschroeft. Samantha en ik waren deze keer uitgenodigd door Sabum Ad Dekker om deel te nemen aan zijn wedstrijdtraining in Boxtel.

Sabum Ad heeft mij in het verleden gecoacht op de Wereldkampioenschappen in Korea en sindsdien hebben wij altijd goed contact met elkaar. Zo heb ik vroeger ook vaak met een van de leraren (Kevin van Weert) van T.S. Dekker gespard. Boosabum Kevin was destijds ook mee naar het WK in Korea en wist daar zelfs een zilveren medaille te behalen. Echt een hele goede prestatie.

Voordat de les begon, vroeg Sabum Ad aan mij of ik de warming-up wilde verzorgen. Natuurlijk! De warming-up begon rustig en bestond ook uit een spelletje. Daarna gingen we even goed rekken. Na de warming-up deden Sabum Ad en Boosabum Kevin wat sparringsoefeningen voor en zij hielden het tempo er goed in. Daarna gingen de sparringsspullen aan en mochten we wat rondjes tegen elkaar. Voordat de spullen uit gingen werd er nog op ‘golden point’ gespard.

De les werd afgesloten met wat stevige buikspieroefeningen onder leiding van Boosabum Jolijn. In aanloop naar het laatste toernooi van dit seizoen (Brotherhood toernooi), was Samantha door Sabum Ad gevraagd om samen met o.a. Boosabum Jolijn deel te nemen in zijn Dames team voor het onderdeel sparring. Dit geeft maar weer aan dat we samen sterker zijn. Samen met nog een aantal leerlingen van Sabum Ad zal Samantha ook in ditzelfde team deelnemen aan de ITF Open Worlds.

We hebben genoten van de sfeer en van de inzet van iedereen. Bedankt en tot snel weer!

Taekwon,

Marcel

Geplaatst door