ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Goede prestaties op de Open Noord-West Veluwe

Afgelopen zaterdag (13 mei) stond het jaarlijkse Open Noord-West Veluwe toernooi op de agenda. Marcel en Samantha bezoeken dit toernooi al jaren en nog steeds met veel plezier. Deze keer waren ze beide deelnemer en kwamen ze uit voor Kisport uit Barneveld.

Beide stonden ingeschreven voor het onderdeel tuls. Het toernooi startte niet veel later na de drukke weging. Hier en daar werd er wat geschoven met poules van het ene naar het andere veld, maar dit zorgde niet voor problemen. Toen Marcel eenmaal op de mat stond, besloten de scheidsrechters even te wisselen; Het was namelijk niet de bedoeling dat iemand met een lagere graduatie dan Marcel hem zou gaan beoordelen. Nadat de scheidsrechters waren geïnstalleerd, kon de de eerste Tul worden aangekondigd: Po-Eun.

Marcel moest hier even inkomen en dat was te zien aan het resultaat. Hij stond tegen een deelnemer uit de selectie van de T.I.N. en die was niet van plan om steken te laten vallen vandaag. Hierdoor moest Marcel zijn verlies nemen. Kenmerkend aan dit toernooi, had Marcel (gelukkig) nog een verliezersronde tegoed. Hier maakte hij gretig gebruik van, want daarna won hij drie partijen. Dit leverde de 3de plaats op.

Samantha moest tijdens haar Tul niet alleen haar tegenstander proberen te overwinnen, maar had ook erg last van een liesblessure. Desondanks wist zij door te bijten en ze won haar eerste partij. Het was even spannend toen zij in de finale tegen een goede vriendin stond, want dat was een geduchte tegenstander. Hier moest Samantha toch toegeven aan haar verlies. Desondanks mocht ze plaatsnemen op de 2de plek.

De rest van het team van Kisport heeft het ook uitstekend gedaan, de resterende 5 mensen wisten maar liefst vijf 1ste plaatsen, twee 2de plaatsen en één 3de plaats te behalen. Ongetwijfeld goede prestatie.

Wij bedanken het team van Kisport voor hun vertrouwen, steun en gezelligheid! En Sabum Claudia en Raymond voor het organiseren van dit leuke toernooi.

Taekwon!

Geplaatst door