ITF Taekwon-Do in Rotterdam IJsselmonde


Feest op het Prinsenplein in Rotterdam

Foto: Arjen Jan Stada

Woensdagmiddag 10 mei was het feest op het Prinsenplein. Wethouder Struivenberg kwam namelijk officieel de KVO ster overhandigen aan de ondernemers. Deze hebben zij namelijk verdiend door intensief samen te werken met de politie, Woonbron en de gemeente om het Prinsenplein schoner en veiliger te maken.

Cheo Go Kwan was uitgenodigd om een Taekwon-do workshop te geven in het teken van zelfverdediging en veiligheid. Daarnaast was er voor de kleinste kinderen een springkussen en voor de wat oudere kinderen popcorn of een suikspin. De Wijkservicebalie voorzag iedereen informatie over de wijk.

Kort nadat de wethouder de veiligheidscertificaten had overhandigd aan de ondernemers, begon de workshop ITF Taekwon-do. Deze werd ingeleid door een breektest door een plank. Hans demonstreerde dit eerst even; daarna vroeg hij de wethouder of hij ook een plankje wilde breken. Hiervoor gaf Hans wel even wat aanwijzingen, want er komt wel wat techniek bij kijken. En dit lukte aardig!

Het was inmiddels erg druk geworden (vooral bij de popcorn en suikerspinnenkraam), dus de workshop kon beginnen. Na een korte warming-up werden er wat basis technieken zoals stoten en trappen behandeld. Dit werd in de praktijk gebracht door ze uit te voeren op stoot kussentjes. Alle kinderen deden erg enthousiast mee en wij hebben wel wat talentjes gezien!

De workshop werd afgesloten met breektesten door Hans en Marcel. Deze werden allemaal uitgevoerd op celbetonblokken van 6cm dik! Hans deed dit uitstekend met een zijwaartse trap en twee keer een achterwaartse trap. Alle omstanders waren diep onder de indruk. Vervolgens brak Marcel twee blokken met een neerwaartse stoot en een slag met de hand.

 

Het was een leuke middag met veel energie. Wij willen via deze weg iedereen bedanken voor de hulp! Zonder jullie hadden wij het niet gekund.

Geplaatst door