Training bij de Commissie Technische Opleiding

Sinds kort zijn Marcel en Samantha toegetreden als aspirant-lid bij de Commissie Technische Opleiding van de ITF Royal Dutch. Gisteren was hun eerste bijeenkomst met de CTO.

De Commissie Technische Opleiding is verantwoordelijk voor de bewaking van de kwaliteit van techniek op landelijk niveau en heeft als doel het verspreiden van de juiste technische kennis en kunde vanuit de visie van de International Taekwon-Do Federation. Dat doet de commissie door middel van het organiseren van diverse activiteiten zoals:

  • Tultrainingen;
  • Technische trainingen (onderdelen zijn hier vaak: Tuls, stap sparring, hosinsul, breektest en speciale technieken);
  • Lerarentrainingen;
  • ITF Royal Dutch Day.

Naast de landelijke trainingen is het mogelijk om CTO-leden uit nodigen voor trainingen op een eigen club of vereniging. De CTO werkt nauw samen met de Dangraden Commissie (DC). Deze laatste commissie is verantwoordelijk voor het organiseren en het afnemen van dangraadexamens.

Daarnaast volgen de leden van de CTO, indien mogelijk, (inter)nationale seminars bij diverse (groot)meesters om hun kennis op peil te houden en/of te verbeteren.

Marcel en Samantha zijn dan ook heel blij dat zij onderdeel uit mogen maken van deze commissie en zien een vruchtbare toekomst tegemoet. Voor Cheo Go Kwan is het een mijlpaal dat allebei de oprichters op landelijk niveau les mogen gaan geven.

Leave a Comment.